Посещение в кюрдската медия „Рудау“

Категория: Събития Коментари:

В рамките на планирано посещение в гр. Ербил, Автономен иракски регион Кюрдистан, председателят на Сдружение „Приятели на Арабския свят“ (СПАС) Владислав Ропев посети офиса на водещата в региона медия „Рудау“.

По време на визитата си той успя да се срещне с журналисти. Бяха обсъдени възможностите за изява, които медията предоставя. Те предвиждат поява в ефир на асоциирани членове на СПАС и споделяне на експертиза по Близкия изток.

Председателят на българската организация се запозна с главния редактор на арабската секция г-н Муштак Рамадан, който сподели своя опит. Бяха дискутирани въпроси за журналистическата работа в Ирак и влиянието на съвременните технологии върху отразяването на новини. Господин Рамадан изтъкна, че „Рудау“ наблягат на повече дълбочина и достоверност при изготвянето на техните статии, за сметка на сензационни заглавия.

Служители в „Рудау“ споделиха, че има възможности за провеждане на практически стажове на няколко езика (кюрдски, арабски, персийски, английски и турски) от експерти журналисти, студенти и докторанти, които се интересуват от процесите в Близкия изток.

Сподели

error: Do not copy!