България в арабските медии: Развитие на туризма между Либия и България

Категория: Медия Коментари:

В публикация от 16.03.2022 г. в Jordan Daily се съобщава за проведена среща на 15.03 т.г. по покана на Либийската мисия в София между министъра на туризма на Република България Христо Проданов и посланици на арабски страни от Близкия изток и Северна Африка. Акцент е поставен върху здравния (спа) туризъм, в частност между България и Либия.

В статията се съобщава, че приоритет на министерството е „да улесни процеса на издаване на визи за граждани на т. нар. трети държави“. Авторът допълва, че се търсят решения за „осигуряване на увеличаване на потока от туристи към България“. Обсъдени са конкретни стъпки и процедури за изготвяне на споразумение за развитие на здравен туризъм между Либия и България.

Обърнато е внимание на факта, че представител на Българската федерация по балнеоложки науки, туризъм и спа е подчертал, че „България е международно призната дестинация в областта на здравния туризъм, рехабилитация и отдих“.

В края на статията е отбелязано, че по покана на ръководителя на либийската дипломатическа мисия Мифтах Ал-Дерини са присъствали посланикът на Катар – Н. Пр. Фахад Ибрахим Ал-Мушайри, посланикът на Ирак – Н. Пр. Лина Омар, посланикът на Саудитска Арабия – Н. Пр. Халил Камал Факих и посланикът на Палестина – Н. Пр. Ахмед Мадбух.

Новината е поместена и на сайта на Министерството на туризма.

©„Приятели на Арабския свят“, 2022;

Всички права за публикуване на тази статия са запазени за „Приятели на Арабския свят“. Забранено е повторното публикуване или цитиране от нея, частично или изцяло, без получаване на пряко и предварително разрешение от Сдружението, с изключение на ограничени цитати, които отчитат принципите на научните изследвания, за конкретна образователна или изследователска цел, с необходимостта да се позовава на Сдружението като оригинален издател.

Сподели

error: Do not copy!