Ежегоден международен семинар по енергийна и климатична дипломация

В София стартира едноседмичният ежегоден международен семинар по енергийна и климатична дипломация, организиран от Дипломатическия институт (партньор на “Приятели на Арабския свят”). Семинарът беше открит от директора на Института Таня Михайлова и г-н Александър Николов, министър на енергетиката.

Форумът събира участници от държавите от ЕС, Западните Балкани и Черноморския регион и се реализира по линия на Официалната помощ за развитие на България. Тази година в семинара участват общо 34 представители на 16 държави.

По време на откриването беше подчертана актуалността и важността на енергийната тема на фона на геополитическите трусове, свързани с войната в Украйна, растящата инфлация и цените на енергоносителите, както и предприетите стъпки от страна на ЕС за намаляване зависимостта от внос на изкопаеми горива и гарантиране енергийната сигурност на Съюза.

От името на нашата организация участие във форума взе д-р Пламен Христов. Неговата лекция бе на тема “Природният газ в Източното Средиземноморие”.

Сподели

error: Do not copy!