Кувейтски литературен кът в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”

На 28 февруари 2023 г. на 2-ри етаж в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ беше открит литературен кът, посветен на Кувейт. Събитието беше организирано съвместно с Посолството на Държавата Кувейт в София, което чрез редица културни дейности през 2023 г. отбелязва 60 години от установяването на кувейтско-българските отношения.

В своите речи директорът на Библиотеката доц. д-р Красимира Александрова и Н. Пр. Гази Хамад Алфадли изразиха взаимни благодарности. Те високо оцениха реализираната инициатива, която има за цел да покаже традиционно доброто ниво на отношенията между двете страни.

Събитието беше уважено от дипломатически представители от над 20 държави, арабисти, преводачи, общественици и гости на събитието.

По време на културното мероприятие председателят на Сдружение „Приятели на Арабския свят“ (СПАС) Владислав Ропев запозна Гази Хамед Алфадли с основните дейности на организацията. В контекста на шейсетата годишнина от официалното установяването на българо-кувейтските отношения бяха обсъдени евентуални възможности за сътрудничество между СПАС и задграничното представителство на Държавата Кувейт в България.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Do not copy!